about advertise submissions diy real weddings

Franske makroner

Category: Trends   |   Author: Elizabeth   |   2 comments No colors

Macarons må være den mest fotograferede dessert i 2009, og mon ikke trenden fortsætter langt ind i 2010. Og hvorfor ikke – om det er de enkle, rustikke og enkle eller de pastelfarvede a la Ladurée så er de fantastisk fotogene og smager af søde mundfulde af skyer – luftige og let sprøde marengskiks udenpå, og saftige i midten med en dejlig creme eller ganache, eventuelt af bær eller chokolade.


Overdådigt og smukt ser det ud på bordet, og det kan ikke undgås at blive fristet når de sådan ligger fremme – om det er enkel ved kaffekoppen, et helt fad eller i form af en croquembouche som de gør i Ladurée.

Har du mod på at forsøge at lave dem selv, findes der et hav af opskrifter og videoer på nettet der forklarer, hvordan de smukke småkager laves. De er ikke helt nemme at lave, på trods af de enkle ingredienser. En basisopskrift indeholder nemlig blot flormelis, sukker, mandelmel, æggehvider og en knivspids salt og evt en teskefuld eddike.

Den svære del skulle være at piske ingredienserne, så blandingen får den helt rigtige konsistens – tricket skulle efter sigende være, at lade æggene stå udenfor køleskabet i en dags tid, og efterfølgende 2 dage mere i køleskabet. Mange anbefaler også at man kigger nogle af de utallige videoer på youTube og Vimeo igennem for at se, hvordan konsistensen, som skulle minde om lava/magma – som f.eks. denne video.

Vil du prøve?

Her er et udpluk af de mange opskrifter, der findes derude:
- Bo Bedre: franske makroner med jordbærcreme
- Anarkistens (ægte) kogebog: Franske macarons med lemon curd
- Alt For Damerne: Franske chokolademakroner
- Martha Stewart: Parisian Macarons
- Cannelle et Vanille: Hazelnut Macarons with Gianduja Ganache

(De kan også bare købes færdige i La Glâce’s netbutik)2 comments for “Franske makroner”

  1. Studinen says:

    Mmm… De ser lækre ud. Ja, de har godt nok været en kæmpe trend i USA. En af de gode ting ved dem er, at de – i modsætning til så mange andre desserter – kommer i tusind fine farver.

What do you think?