about advertise submissions diy real weddings

DIY: Style en dessertbuffet

Category: DIY   |   Author: Elizabeth   |   Leave a comment No colors

Dessertborde, kage- og slikbuffeter kan i sig selv være fantastisk dekorative, og kan fremkalde samme fornemmelse hos gæsterne, som den overvældelse man oplevede som barn når man trådte ind i en slikbutik. Derfor er de helt fantastiske og søde showstoppers, til receptionen eller festen (ja, egentlig i hvilken som helst sammenhæng). Vil du selv følge trenden, er her er par tips til, hvordan de kan styles så de kan give den ultimative ‘wow-factor’.

* Vælg det, I selv synes smager godt. Mange vælger at gøre deres dessertbuffeter personlige, ved f.eks. at bruge familiens egne opskrifter. I kan også vælge at bruge nostalgien som tema – hvad var jeres yndlingsslik som børn?
* Tænk i fylde og store mængder. Skab et overdådigt bord ved at sørge for at, at der er rigeligt af alt, så der altid er fyldt op. Det kan også være en god idé at supplere mindre slik med f.eks. slikkepinde, skumfiduser eller kager, som fylder en hel del mere end f.eks. smarties og chokolader. Forstærk effekten ved ikke at vælge et alt for stort eller dybt bord, så de forskellige skåle, glas og fade ikke ‘råber’ til hinanden.
* Tænk i højden og symmetrien – kagestande og høje glas er super til at give kagerne og slikket et løft, så de ser ud af mere (og så der samtidig er plads til endnu mere :) ) Stil de højeste elementer bagerst, og de lavere fade forrest, det giver en god dynamik og overblik. Derudover ser bordet næsten altid mest harmonisk ud, hvis du holder symmetrien for øje. Har du bryllupskagen stående sammen med resten af desserterne, er det oplagt at lade denne stå i midten. Mellem bryllupskagen og de yderste bordkanter kan du så stille de næsthøjeste elementer – etagefade eller smukke apotekerglas fyldt til randen med cupcakes, småkager, slik og så videre
* Overvej, hvilke farver der skal være gennemgående – mange brude har i forvejen et farvetema, som det er oplagt at lade gå igen i dessertbuffeten, i form af slik, glasur og indpakning. Holder du det tone-i-tone, giver det et sofistikeret udtryk – vælg eventuelt en mere farverig palette til at skabe et mere festligt pyntet bord.
* Du kan vælge at dekorere dessertbordet yderligere, for eksempel med blomsterdekorationer i farver, der komplementerer de skønne sager. Tænk også på baggrunden – en smuk stofbane eller tapet kan understrege stilen du går efter. Guirlander, pompomer eller anden pynt fra væggen eller loftet kan også gøre underværker. Du kan også give buffeten ekstra dybde, samt få det til at se dobbelt så overdådigt ud, ved at stille et spejl mod væggen, som i billedet ovenfor.
* Skilte med smuk kalligrafi kan give et ektra dekorativt element. Ud over navnene på de søde sager, kan I tilføje et par ord omkring de minder, I som brudepar selv har omkring kagerne og slikket – er det for eksempel bedstemors gulerodskage? Er det noget slik, som I forbinder med sommerferier i udlandet? På denne måde kan I virkelig gøre dessertbuffeten personlig og en afspejling af jer som brudepar.

Find mere inspiration til din dessertbuffet her, eller scroll ned til et kagebord i et mere organisk tema her. Find også inspiration i dette eksempel på en smukt stylet isbar med mange nostalgiske elementer. Du kan også bruge mange af ovenstående tips til at style andre typer buffeter, som f.eks. dette smukke ostebord.
What do you think?